Burendag en de MuurBank van Eric

Eric uit Brielle heeft onlangs bij ons de muursteunen besteld voor een MuurBank. Hij heeft deze keurig uitgelijnd met de raampartij van hun woning. De bank is gemaakt in een iets langere lengte dan 1.80 meter en hij heeft daarvoor zelf een houten zitting gekozen. Een lekker beschut plekje in de voortuin is het geworden. Eric is hiermee een vergelijkbaar voorbeeld zoals wij ooit de MuurBank hebben ontwikkeld, in onze voortuin op het zuiden hadden we de vroege lentezon en late zomerzon. Lekker beschut een plekje voor onszelf, maar we merkten dat we hiermee ook meer en meer contact hadden met mensen uit de buurt. Soms gewoon gedag zeggen, soms een praatje of even op de koffie bij elkaar.

Dit sluit heel goed aan bij het concept van Burendag. 22 september 2018, volgende week zaterdag is het weer zover. Dan gaan 1000-en buren even bij elkaar langs op bezoek. Een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Dat kan in het klein, jij als pionier, of met heel de buurt, juist heel groot. Het kan kort, een uurtje of als je niet kunt stoppen heel de dag!

MuurBank is daarin een middel, een altijd aanwezige bank als gastvrije uiting om die ontmoeting mogelijk te maken. Doe je mee?

 

BewarenBewaren

MuurBank van Erik
MuurBank van Tiny en Henk