onderhouden is overhouden

De MuurBank is gemaakt van robuuste materialen van degelijke kwaliteit. De gegalvaniseerde Muursteunen en de montage ervan hebben geen onderhoud nodig.

De zitting van douglas-hout heeft een levensduur van circa 10 – 15 jaar. De levensduur van de zitting is langer als het hout goed kan drogen door zon en wind. Wij raden u een zitplek aan met voldoende droog- en ventilatiemogelijkheden.

vers gezaagd douglas balkhout

Het kenmerkende vergrijzen van het hout, tot uiteindelijk een donkergrijze tint is een natuurlijk proces door zon, regen en wind. De kenmerkende sterke houttekening van het Douglas zal ook in deze donkere tint zichtbaar blijven.

vergrijzing Douglas hout na 1 jaar

vergrijzing Douglas hout na 3 jaar

Om uw MuurBank in topconditie te houden kunt u in de webwinkel een flesje onderhoudsolie (dubbel gekookte lijnolie) kopen . Deze olie is op ambachtelijke wijze gemaakt door de Cokerije uit Groot-Ammers. De olie verzadigd het hout waardoor deze meer water- en vuilafstotend zal worden.

Breng deze olie 2 keer per jaar (begin lente en eind zomer) aan voor extra bescherming van het hout. Desgewenst kunt u de zitting licht opschuren voordat u de onderhoudsolie aanbrengt, hiermee oogt uw bank weer als nieuw!

veelgestelde vragen:

Mijn MuurBank geeft verkleuring af aan de bestrating er onder, wat is deze verkleuring en hoe kom ik er van af?

Het douglas hout is onbewerkt, naturel hout. Omdat het gedroogd en vers gezaagd hout is verkleurd dit door regen (en zon). De regen valt vervolgens met de verkleuring op uw onderliggende verharding waar het een geel/grijze verkleuring geeft. Deze verkleuring lost na een aantal weken vanzelf op. Mocht u niet willen wachten dan kunt met ontweteringswater de vlekken verwijderen.

Kan ik ook een andere zitting bestellen?

Ja dat kan! Wij leveren een zitting op maat naar wens van de klant, zoals:

  • een zitting van naturel geschaafd eikenhout (tegen meerprijs)
  • een zitting van zwart gebeitst douglashout (tegen meerprijs)
  • iets anders? neem contact met ons op!

Op de Muursteunen zitten aan de binnenkant bruine lekstrepen? Wat zijn dit en hoe kom ik er van af?

Het douglas hout is onbewerkt, naturel hout. Het vocht na een regenbui, komend uit deze houtsoort reageert met het gegalvaniseerd staal in een donkere verkleuring ofwel lekstrepen. De MuurBank is echter zo ontworpen dat deze verkleuringen niet in het zicht zijn. Deze lekstrepen hebben geen invloed op de levensduur van het hout ofwel het staal. U kunt ze desgewenst schoonmaken met ontweteringswater.