onderhouden is overhouden

De MuurBank is gemaakt van robuuste materialen van degelijke kwaliteit. De gegalvaniseerde Muursteunen en de montage ervan hebben geen onderhoud nodig.

De zitting van douglas-hout heeft een levensduur van circa 10 – 15 jaar. De levensduur van de zitting is langer als het hout goed kan drogen door zon en wind. Wij raden u een zitplek aan met voldoende droog- en ventilatiemogelijkheden.

vers gezaagd douglas balkhout

Het kenmerkende vergrijzen van het hout, tot uiteindelijk een donkergrijze tint is een natuurlijk proces door zon, regen en wind. De kenmerkende sterke houttekening van het Douglas zal ook in deze donkere tint zichtbaar blijven.

vergrijzing Douglas hout na 1 jaar

vergrijzing Douglas hout na 3 jaar

Om uw MuurBank in topconditie te houden kunt u in de webwinkel een flesje onderhoudsolie (dubbel gekookte lijnolie) kopen . Deze olie is op ambachtelijke wijze gemaakt door de Cokerije uit Groot-Ammers. De olie verzadigd het hout waardoor deze meer water- en vuilafstotend zal worden.

Breng deze olie 2 keer per jaar (begin lente en eind zomer) aan voor extra bescherming van het hout. Desgewenst kunt u de zitting licht opschuren voordat u de onderhoudsolie aanbrengt, hiermee oogt uw bank weer als nieuw!