De MuurBank is gemaakt van robuuste materialen van degelijke kwaliteit. De gegalvaniseerde Muursteunen en de montage ervan hebben geen onderhoud nodig. Kenmerkend aan het douglas-hout is dat het een zogenaamde levendige uitstraling heeft met duidelijke nerfstructuur, knoesten en kwasten van voormalige takken.

De zitting van douglas-hout heeft een levensduur van circa 10 – 15 jaar. De levensduur van de zitting is maximaal als het hout goed kan drogen door zon en wind. Wij raden u een zitplek aan met voldoende droog- en ventilatiemogelijkheden voor de meest optimale levensduur.

vers gezaagd douglas balkhout

Het kenmerkende vergrijzen van het hout, tot uiteindelijk een donkergrijze tint is een natuurlijk proces door zon, regen en wind. De kenmerkende sterke houttekening van het Douglas zal ook in deze donkere tint zichtbaar blijven.

vergrijzing Douglas hout na 1 jaar

vergrijzing Douglas hout na 3 jaar

Om het hout van uw MuurBank in topconditie te houden kunt u in de webwinkel een flesje onderhoudsolie (dubbel gekookte lijnolie) kopen . Deze olie is op ambachtelijke wijze gemaakt door de Cokerije uit Winschoten. De olie is met een doek of een kwast aan te brengen. Breng deze in een dunne lagen aan zodat de olie optimaal het hout in kan trekken en zo het hout volledig verzadigd. Zodra de olie het hout niet meer intrekt is het hout volledig verzadigd en optimaal geïmpregneerd met de lijnolie. Daarna is het hout water- en vuilafstotend en is de bescherming volledig.

WERKWIJZE:

  1. de olie dun aanbrengen met een doek
  2. ongeveer een half uurtje in laten trekken. Plaatsen die in die tijd de olie makkelijk opnemen behandeld u direct nog een keer
  3. na een half uur maar in ieder geval voordat de olie begint te drogen het oppervlak afnemen met schone, droge doeken zodat er geen olie op het oppervlak achterblijft
  4. de doeken uitgespreid laten drogen om broei te voorkomen
  5. eventueel volgende lagen na een dag wachten aanbrengen en zoveel lagen aanbrengen tot het hout niets meer opneemt en dus verzadigd is.

Indien u merkt dat na verloop van jaren de bescherming verminderd, kunt u de bankzitting opnieuw met de onderhoudsolie behandelen. Desgewenst kunt u de zitting licht opschuren voordat u de onderhoudsolie aanbrengt, hiermee oogt uw bank weer als nieuw!

LET OP: Hang met lijnolie gebruikte doeken vrij hangend te drogen om broei (en uiteindelijk brand) te voorkomen.