Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag of antwoord er niet bij? Neem gerust contact met ons op zodat wij u van een passend antwoord kunnen voorzien.

Kan ik ook een andere lengte MuurBank bestellen?

Ja dat kan! We hanteren een maximale lengte van 180 cm, dit omdat ander het hout gaat doorbuigen. Wilt u een maat afwijkend van de standaard lengtes 100, 140 of 180 cm? U besteld uw MuurBank in de juiste lengte categorie:

  • categorie 100 cm = van 1 tot en met 100 cm
  • categorie 140 cm = van 101 tot en met 140 cm
  • categorie 180 cm = van 141 tot en met 180 cm

Geeft u tijdens het bestelproces in het veld notities aan welke lengte uw wenst te bestellen.

Wilt u een langere MuurBank? Daarvoor hebben we het verlengstuk ontwikkeld waarmee 2 MuurBanken aan elkaar geschakeld kunnen worden. Deze is er in 3 verschillende maten (100, 140 en 180 cm).

Ik ben de betaalgegevens van mijn bestelling kwijt, hoe zorg ik dat mijn bestelling verder verwerkt gaat worden?

U kunt u bestelling voltooien door onder vermelding van uw ordernummer en factuurnummer uw orderbedrag over te maken op:

BANK NL13 TRIO 0338 5727 75 ten name van Sandschap te Gouda

Zodra wij uw order en betaling ontvangen hebben verwerken we uw bestelling.

Ik heb zojuist een bestelling gedaan maar ik heb geen bevestiging daarvan ontvangen?

Het kan zijn dan onze email automatisch door uw email verwerkingsprogramma in de spam box terecht komt. Het komt een enkele keer voor dat de bevestigingsmail iets vertraagd aankomt. Neem gerust contact met ons om nogmaals uw bevestigingsmail te ontvangen of andere vragen rondom u bestelling.

Kan ik ook een zitting bestellen van een andere houtsoort dan douglas?

Wij leveren graag een zitting op maat naar wens van de klant, zoals:

  • een zitting van naturel geschaafd eikenhout (tegen meerprijs)
  • een zitting van zwart gebeitst douglashout (tegen meerprijs)
  • iets anders? neem contact met ons op!

Ik heb plakkerige druppels op het hout van de MuurBank. Wat is dat en hoe krijg ik dat weg?

Het standaard meegeleverde hout is douglas van de douglasspar. Deze naaldboom is een snelle groeier van harshoudende hout. De hars in het hout blijft na zagen en verwerking van het hout soms nog doorstromen. Vooral bij knoesten en kwasten (van voormalige takken) en op de uiteinden van de balken komt dit soms voor. Het hars zorgt er voor dat douglas een duurzame houtsoort is welke goed tegen verwering bestand is. Bij vers hout kan het hars nog wat doorstromen. Het makkelijkst verwijder je de grote harsdruppel met een mes of dergelijke. De rest van het hars hard vanzelf uit onder invloed van zon en wind. Anders kun je ervoor kiezen het overige met een beetje terpentine/wasbenzine of alcohol te verwijderen.

Waarom heeft het hout haarscheurtjes? Beïnvloed dit de levensduur ervan?

Het standaard meegeleverde hout is douglas van de douglasspar. Deze naaldboom is een snelle groeier. Kenmerkend aan het douglas-hout is dat het een zogenaamde levendige uitstraling heeft met duidelijke nerfstructuur, knoesten en kwasten van voormalige takken. Bij het drogen van het hout opstaan er scheuren in het hout zoals langsscheuren, windscheuren, kopscheuren en inwendige scheuren. Deze genoemde scheuren zijn vaak kort en oppervlakkig van karakter en tasten de levensduur van het hout niet aan.

Wij controleren het hout van uw bestelling op kwaliteit en esthetica. Mocht u ontevreden zijn over 1 van beide, of alle 2 dan horen we dat graag zodat we u een passende oplossing kunnen bieden.

Kan ik een vervangende houten zitting bestellen?

Dat kan! Maak daarvoor gebruik van ons contactformulier, omschrijf uw wensen (lengte) van uw nieuwe zitvlak. Standaard leveren we douglas PEFC geschaafd hout, indien u een andere houtsoort wenst kunt u dat aangeven

Op de Muursteunen zitten aan de binnenkant bruine lekstrepen? Wat zijn dit en hoe kom ik er van af?

Ons toegepaste hout is onbewerkt, naturel duurzaam geproduceerd hout. Het vocht na een regenbui, komend uit bepaalde houtsoorten (zoals eiken) kan reageren met het gegalvaniseerd staal in een donkere verkleuring ofwel lekstrepen. De MuurBank is echter zo ontworpen dat deze verkleuringen niet in het zicht zijn. Deze lekstrepen hebben geen invloed op de levensduur van het hout ofwel het staal. U kunt ze desgewenst schoonmaken met ontweteringswater.