Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag of antwoord er niet bij? Neem gerust contact met ons op zodat wij u van een passend antwoord kunnen voorzien.

  Welke afmetingen van het zitvlak en staal zijn er nu precies?

  • Van de vaste MuurBank is het staal ca. 50 cm uitstekend vanaf de gevel
  • Het meegeleverde hout is ca. 40 cm diep, dat betekend dat er aan de gevelzijde 10 cm open ruimte is (voor klimplant, regenpijp, kozijn of dergelijke)
  • Bij de opklapbare MuurBank is dat iets minder, daar is het staal ca. 42 cm diep in neergeklapte stand en het hout ca 32 cm diep.
  • Als de opklapbare MuurBank verticaal opgeklapt staat steekt deze ca. 17 cm diep van de gevel uit en het is verticale deel ca. 42 cm hoog.
  • Ga er van uit dat de ideale zithoogte 43 cm is, in ieder geval tussen de 40-45 cm

  Kan ik ook een andere lengte MuurBank bestellen?

  Ja dat kan! We hanteren een maximale lengte van 180 cm, omdat het hout bij langere lengtes te veel gaat doorbuigen. Wilt u een maat afwijkend van de standaard lengtes 100, 140 of 180 cm? U besteld uw MuurBank in de juiste lengte categorie:

  • categorie 60 cm = tot en met 60 cm
  • categorie 100 cm = van 61 tot en met 100 cm
  • categorie 140 cm = van 101 tot en met 140 cm
  • categorie 180 cm = van 141 tot en met 180 cm (niet in de opklapbare variant beschikbaar)

  Geeft u tijdens het bestelproces in het veld notities aan welke lengte uw wenst te bestellen.

  Wilt u een langere MuurBank? Daarvoor hebben we het verlengstuk ontwikkeld waarmee 2 MuurBanken aan elkaar geschakeld kunnen worden. Deze is er in 3 verschillende maten (100, 140 en 180 cm).

  Wat is de levertijd van MuurBank?

  Wij doen ons best uw bestelling, na ontvangen betaling, binnen een week bij u te bezorgen. Wij verzamelen alle bestellingen eens per week, mocht u de MuurBank eerder willen dan kunt u deze ook ophalen bij een van onze afhaallocaties. Voor producten met maatwerk, zoals afwijkende lengte hout, muursteunen op RAL kleur geld een langere levertijd van 2 tot 4 weken. Vanzelfsprekend houden we u op de hoogte van uw bestelling.

  Heeft u een bestelling geplaatst met verzending? Zodra uw bestelling is aangeboden bij onze vervoerder ontvangt u een bevestiging dat uw bestelling in het verzendproces is. Dan kunt u ook uw bestelling volgen via track and race. Een MuurBank met houten zitting verzenden wij in 2 pakketten waardoor u twee verzendbevestigingen ontvangt.

  Ik ben de betaalgegevens van mijn bestelling kwijt, hoe zorg ik dat mijn bestelling verder verwerkt gaat worden?

  U kunt u bestelling voltooien door onder vermelding van uw ordernummer en factuurnummer uw orderbedrag over te maken op:

  BANK NL13 TRIO 0338 5727 75 ten name van Sandschap te Gouda

  Zodra wij uw order en betaling ontvangen hebben verwerken we uw bestelling.

  Ik heb zojuist een bestelling gedaan maar ik heb geen bevestiging daarvan ontvangen?

  Het kan zijn dan onze email automatisch door uw email verwerkingsprogramma in de spam box terecht komt. Het komt een enkele keer voor dat de bevestigingsmail iets vertraagd aankomt. Neem gerust contact met ons om nogmaals uw bevestigingsmail te ontvangen of andere vragen rondom u bestelling.

  Kan ik de montagepunten bij metselwerk beter in de voeg of in de steen maken?

  Het best kun je de montagepunten aanbrengen in een volle steen metselwerk. Als je qua afstand moet kiezen of je de bovenste of onderste montage punten moet plaatsen in de steen, kies dan voor de trekkracht van de MuurBank altijd er voor om de bovenste in een volle steen te plaatsen. De onderste montage punten hebben minder trekkracht op te nemen. Omdat de ideale zithoogte ligt tussen de 40 tot 45 cm heb je marge om de hoogte van de montage punten te schuiven.

  Ik heb een MuurBank in gegalvaniseerd staal, maar het ziet er uit als een grijzige verf, gaat dat weg?

  Onze MuurBanken leveren we standaard in gegalvaniseerd staal. Hiermee brengen we op het staal een laagje zink aan die roest tegengaat. Voor de vaste MuurBank en de opklapbare MuurBank gebruiken we twee verschillende manieren van galvaniseren (verzinken). Beide processen hebben tijd in de buitenlucht nodig om de zinklaag te vormen op het staal.

  • Bij een nieuwe vaste MuurBank is deze heel glimmend en zal in verloop van tijd doffer worden
  • Bij de opklapbare MuurBank heeft deze een matte film die in verloop van tijd eraf gaat en zal de zinklaag tevoorschijn komen.

  Kan ik ook een zitting bestellen van een andere houtsoort dan douglas?

  Wij leveren graag een zitting op maat naar wens van de klant, zoals:

  • een zitting van naturel geschaafd eikenhout (tegen meerprijs)
  • een zitting van zwart gebeitst douglashout (tegen meerprijs)
  • een zitting van gebrand douglashout, bekend als shou sugi ban (tegen meerprijs)
  • iets anders? neem contact met ons op!

  Ik heb plakkerige druppels op het hout van de MuurBank. Wat is dat en hoe krijg ik dat weg?

  Het standaard meegeleverde hout is douglas van de douglasspar. Deze naaldboom is een snelle groeier van harshoudende hout. De hars in het hout blijft na zagen en verwerking van het hout soms nog doorstromen. Vooral bij knoesten en kwasten (van voormalige takken) en op de uiteinden van de balken komt dit soms voor. Het hars zorgt er voor dat douglas een duurzame houtsoort is welke goed tegen verwering bestand is. Bij vers hout kan het hars nog wat doorstromen. Het makkelijkst verwijder je de grote harsdruppel met een mes of dergelijke. De rest van het hars hard vanzelf uit onder invloed van zon en wind. Anders kun je ervoor kiezen het overige met een beetje terpentine/wasbenzine of alcohol te verwijderen.

  Het meegeleverde hout heeft scheurtjes, beïnvloed dit de levensduur er van?

  Het standaard meegeleverde hout is douglas van de douglasspar. Deze naaldboom is een snelle groeier. Kenmerkend aan het douglas-hout is dat het een zogenaamde levendige uitstraling heeft met duidelijke nerfstructuur, knoesten en kwasten van voormalige takken. Bij het drogen van het hout kunnen er scheuren in het hout ontstaan zoals langsscheuren, windscheuren, kopscheuren en inwendige scheuren. Deze genoemde scheuren zijn vaak kort en oppervlakkig van karakter en tasten de levensduur van het hout niet aan.

  Wij controleren het hout van uw bestelling op kwaliteit en esthetica. Om te voorkomen dat we onnodig hout weggooien staan we in sommige gevallen een afwijking toe in het hout. De afwijking is dusdanig klein en op een locatie dat deze uit het zicht gemonteerd kan worden. Mocht u ontevreden zijn over onze kwaliteitscontrole dan horen we dat graag zodat we u een passende oplossing kunnen bieden.

  Kan ik een vervangende houten zitting bestellen?

  Dat kan! Maak daarvoor gebruik van ons contactformulier, omschrijf uw wensen (lengte) van uw nieuwe zitvlak. Standaard leveren we douglas PEFC geschaafd hout, indien u een andere houtsoort wenst kunt u dat aangeven

  Op de Muursteunen zitten aan de binnenkant bruine lekstrepen? Wat zijn dit en hoe kom ik er van af?

  Ons toegepaste hout is onbewerkt, naturel duurzaam geproduceerd hout. Het vocht na een regenbui, komend uit bepaalde houtsoorten (zoals eiken) kan reageren met het gegalvaniseerd staal in een donkere verkleuring ofwel lekstrepen. De MuurBank is echter zo ontworpen dat deze verkleuringen niet in het zicht zijn. Deze lekstrepen hebben geen invloed op de levensduur van het hout ofwel het staal. U kunt ze desgewenst schoonmaken met ontweringswater.