Hoe de MuurBank ontstaan is…

Ons voormalig woonhuis, een jaren 30 droomhuis in Gouda heeft een achtertuin op het noorden. Onze voortuin werd de plek om in het vroege voorjaar en late najaar te genieten van de zon. We bemerkten dat we, door in de voortuin te zitten, meer contact hadden met buurtgenoten. Mensen stopten voor een praatje, haakten aan bij de koffie of zeggen gewoon gedag. Een beetje dorp in de stad. Meer contact met elkaar, oog voor elkaar maar vooral mogelijkheden om elkaar te kunnen ontmoeten. Uit je huis, zichtbaar voor je huis.

Deel je muur met je buur

Zo ontstond de behoefte aan een bank die letterlijk onderdeel is van je woning. Die de vormgeving uitstraalt die past bij een gemetselde gevel. Een tuinbank die kwaliteit heeft, die jaren lang meegaat, er mooi uitziet en betaalbaar is. Die bank hebben we ontwikkeld onder de naam muur-bank.

Een muurvaste bank

Met het produceren en verkopen van deze MuurBanken zijn we ons bewust van onze omgeving en samenleving. Daarvoor ontwikkelen de MuurBank om te streven naar het meest duurzaam en sociaal eerlijk product.

We hebben deze principes omgezet in de volgende concrete verplichtingen:
MuurBank bankjescollectief

Ontmoetingen tussen mensen mogelijk maken en je bezit te delen. Dit doen we zelf door het bankjescollectief.nl & de Burendag – koppen bij elkaar – bekend(er) te maken en te stimuleren

MuurBank rust

Stimuleren van rust- en ontmoetingsmomenten in een hectische tijd

MuurBank kwaliteit

Herleidbare kwaliteitsproducten maken in plaats van wegwerpproducten.

Muurbank PEFC

Toegepast Europees hout met PEFC keurmerk: Het internationale keurmerk garandeert dat houtproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet & profit.

MuurBank voedselbank

Van elke verkochte muur-bank (compleet DIY pakket)  doneren wij € 10,- (aan de voedselbank / non-foodbank te Gouda)

MuurBank samen ontmoeten

Wij dragen sociale initiatieven gerund op basis van vrijwilligerswerk een warm hart toe, dit doen we in overleg door een passende aanbieding te doen. Neem hiervoor contact op.

1
MuurBanken

verkocht in 2022

0
geschonken

aan de voedselBANK in Gouda over 2022! Verdubbelt u mee in 2023?

Daarbij ontwikkelen we ons product volgens de volgende principes:
MuurBank eerlijk

Eerlijk geproduceerde materialen van kwaliteit;

voor mens en milieu

MuurBank delen

We krijgen om te delen:

een bank is naast een plek van rust een plek van ontmoeting