Burendag 2019 en een zwarte MuurBank in IJsselstein

Kamiel uit IJsselstein heeft de douglas houten zitting van zijn MuurBank zwart geverfd / gebeitst en zelf gemonteerd. De bank sluit aan bij de kleur van de vlonder. De smalle vlonder is zo optimaal benut en biedt een prettige beschutte plek met uitzicht over het water.

MuurBank is ooit ontwikkeld om een prettige zitplek in onze voortuin te maken. Het werd een bank die aan de muur is verbonden als gastvrije uiting. Het is een bank die nooit wiebelt en van degelijke kwaliteit is. Door zelf meer in de voortuin te gaan zitten kregen we automatisch meer contact met buurtgenoten.

Dit sluit heel goed aan bij het concept van Burendag op zaterdag 28 september 2019. Dan gaan 1.000-en buren even bij elkaar langs op bezoek. Een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Dat kan in het klein, jij als pionier, of met heel de buurt, juist heel groot. Het kan kort, een uurtje of als je niet kunt stoppen heel de dag!

MuurBank in de binnenstad van Gouda
2019 donatie aan de voedselbank en de non-foodbank