2020 donatie aan de voedselbank en de non-foodbank

Hoewel we al even warm lopen in 2021… hebben we nog niet eerder bekend gemaakt hoeveel bankjes we in 2020 hebben kunnen verkopen. Van elke muur-bank doneren we namelijk € 10,-. We verdelen dit bedrag tussen de voedselbank in Gouda en de non-foodbank in Gouda. 2020 was goed voor een donatie in totaal van 110x € 10,- = € 1.100,-

We hebben de gift daarmee ruim kunnen verdubbelen ten opzichte van het jaar er voor. Trappelend op onze bankjes hopen we op nog een verdubbeling voor 2021…

Helpt u mee? Maak uw buren, vrienden, familie bekend met muur-bank.nl en bestel via onze webshop.

Hoe de MuurBank ontstaan is…

Ons voormalig jaren 30 droomhuis in Gouda had een achtertuin op het noorden. Onze voortuin werd de plek om in het vroege voorjaar en late najaar te genieten van de zon. We bemerkten dat we, door in de voortuin te zitten, meer contact hadden met buurtgenoten. Mensen stopten voor een praatje, haakten aan bij de koffie of zeggen gewoon gedag. Een beetje dorp in de stad. Meer contact met elkaar, oog voor elkaar maar vooral mogelijkheden om elkaar te kunnen ontmoeten. Uit je huis, zichtbaar voor je huis.

Deel je muur met je buur

Zo ontstond de behoefte aan een bank die letterlijk onderdeel is van je woning. Die de vormgeving uitstraalt die past bij een gemetselde gevel. Een tuinbank die kwaliteit heeft, die jaren lang meegaat, er mooi uitziet en betaalbaar is. Die bank hebben we ontwikkeld onder de naam muur-bank.

Een muurvaste bank

Met het produceren en verkopen van deze MuurBanken zijn we ons bewust van onze omgeving en samenleving. Daarvoor ontwikkelen de MuurBank om te streven naar het meest duurzaam en sociaal eerlijk product.

 

Rotterdammers aan de MuurBank
…het voorjaar lonkt…maar niet altijd 🙂